U bent hier

Jij ook?

Stap nu bij ons aan boord en mis de vlucht niet! Ga samen met ons de juridische strijd aan. Uiteraard proberen we voor alle gedupeerden iets te bereiken, maar mocht de bank gaan schikken, dan moet je meedoen om hier iets aan te hebben.

We gaan er vanuit dat de bank uiteindelijk begrijpt dat de huidige situatie onhoudbaar is en dat er een oplossing moet komen, bij voorkeur zonder dat de rechter er aan te pas komt. Toch is het verstandig alvast een aantal stappen te nemen om ervoor te zorgen dat je toch voor een mogelijke regeling in aanmerking komt, desnoods via de rechter.

Via deze website en de Facebookpagina houden wij je op de hoogte over ons initiatief en belangrijke feiten, maar voor de echte juridische zaken is contact met onze advocaat noodzakelijk. Via hem verlopen ook de contacten met de bank. Je kunt met hem vrijblijvend een afspraak maken voor een eerste gesprek, dat overigens kosteloos is. Hij zal je dan uitgebreid uitleggen hoe alles juridisch in elkaar zit en met welke kosten je rekening dient te houden. De kans is groot dat je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (zogenaamde 'toevoeging'). De kosten van de advocaat worden dan voor het grootste deel voor je betaald.

Stappenplan

Om het je makkelijk te maken adviseren wij je het volgende te doen. Om – als dat nodig is – snel te kunnen schakelen hebben we alles even voor je op een rijtje gezet.

  1. Neem contact op met een kantoor van het Juridisch Loket (www.juridischloket.nl) en vertel dat je een torenhoge lening met rente hebt en dat je hierover mogelijk een procedure tegen een bank wilt voeren. Vraag om een zogenaamd diagnosedocument/een doorverwijzing naar onze advocaat, mr F.E. Olberts in Amsterdam.
  2. Zodra je dit document hebt gekregen, stuur je een bericht naar onze advocaat via http://www.olbertsadvocatuur.nl/nieuw/contacts/. Hij neemt dan contact met je op voor het maken van een afspraak. Deze afspraak verplicht je tot niets. Je kunt nog altijd besluiten om niet samen met ons actie tegen de bank te ondernemen.
  3. Nadat je de afspraak hebt gemaakt, maak je een kopie van je leningsovereenkomst met de bank, de opleidingsovereenkomst van de vliegschool, brieven, e-mails en gespreksnotities. Eigenlijk ALLE zaken die te maken hebben met je vliegopleiding. Geef liever te veel informatie dan te weinig. Neem ook inkomensgegevens mee van 2011 en eventueel het BSN en de geboortedatum van je partner (nodig voor een toevoeging).
  4. Tijdens de afspraak wordt jouw persoonlijke verhaal besproken en er wordt onderzocht of het zin heeft om verder te gaan. Als je besluit om met ons mee te doen, dan ontvang je een brief waarin een en ander in heldere taal worden bevestigd, zodat je later niet (opnieuw) voor verrassingen komt te staan.
  5. Als het mogelijk is een toevoeging aan te vragen, dan doet onze advocaat dat voor je na de gemaakte afspraak. Wil je meer weten over toevoegingen, kijk dan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand, www.rvr.org.
  6. Je wordt dan door mr. Olberts automatisch op de hoogte gehouden van alle juridische zaken en uiteindelijk wordt in overleg met jou besloten of en welke stappen je wilt ondernemen.
  7. Als laatste kan je je registreren op Vliegschulden.nl. Je krijgt dan toegang tot het besloten forum, en je wordt regelmatig via e-mail door ons up-to-date gehouden. De registratiepagina vind je op http://www.vliegschulden.nl/d/aansluiten/register

Jij bepaalt voor jezelf wat je wilt, niemand anders! Het initiatief Vliegschulden komt op voor jouw belang en dus houden we met jou rekening!

Wij heten je van harte welkom bij onze groep. Als we samenwerken, dan moet het mogelijk zijn om tot een oplossing voor onze financiële problemen te komen en hebben we weer uitzicht op een normale toekomst, zonder dat we de rest van ons leven een torenhoge, onbetaalbare lening met ons mee torsen.

Informatieve websites:

Juridisch Loket
www.juridischloket.nl
T: 0900-8020

Raad voor Rechtsbijstand/toevoegingen
www.rvr.org

Hoe werkt een procedure?
http://www.rechtspraak.nl/Naar-de-rechter/Civiele-rechter/Procedures/Pag...

Onze advocaat
www.olbertsadvocatuur.nl