U bent hier

Polls

Regelmatig geven wij vragenlijsten voor aan piloten en studenten die in de problemen zitten. De resultaten daarvan zetten we hier op een rijtje.

Koppelverkoop bij financiering vliegopleiding

96% van de ondervraagde piloten is van mening dat er bij de financiering van hun vliegopleiding sprake was van koppelverkoop door de bank en/of vliegschool. Koppelverkoop is strafbaar.

De getallen in dit bericht zijn verkregen aan de hand van polls en vragenlijsten op onze Facebookpagina. Het gaat hierbij dus om een steekproef onder zo'n 1000 (voornamelijk werkloze jonge) piloten.

Werkloze jonge piloten kunnen amper normaal leven

Meerderheid jonge piloten (54%) kan door hun studieschuld amper een normaal leven leiden, laat staan opbouwen. 5% geeft aan betalingsproblemen te hebben en/of te zijn aangemeld bij het incassobureau. Een minderheid van de piloten (46%) lukt het ondanks hun studieschuld een normaal of goed leven te leiden.

92% van de ondervraagden had liever gezien dat piloten net zoals advocaten, bankiers en artsen studiefinanciering hadden gekregen. De werkloze jonge vliegers hadden dan minder ernstig in de financiƫle problemen gezeten.

Stella leidt in deze slechte tijd meeste leerlingen op

Vliegschool Stella Aviation Academy creëert de meeste werkloze piloten! 38% van de werkloze piloten heeft gestudeerd aan de Stella Aviation Academy.

De getallen in dit bericht zijn verkregen aan de hand van polls en vragenlijsten op onze Facebookpagina. Het gaat hierbij dus om een steekproef onder zo'n 1000 (voornamelijk werkloze jonge) piloten.

Meerderheid leerlingen flink vertraagd tijdens opleiding

Vliegscholen maken beloftes niet waar! Meerderheid leerlingen (52%) wordt met meer dan 6 maanden studievertraging opgezadeld! 35% van de leerlingen heeft zelfs meer dan 9 maanden studievertraging buiten hun schuld om.

Ondertussen moet wel de rente aan de bank en levensonderhoud betaald worden. Dit betekent voor de studenten al gauw meer dan 9000e extra studieschuld (bovenop de plus minus 1,5 ton... die ze al geleend hadden). De studenten komen hierdoor nog verder in de financiƫle problemen.