U bent hier

Media

De media berichten steeds vaker over de algehele situatie in de luchtvaart, en soms ook individueel over de meest schrijnende gevallen. Hier een overzicht.

Luchtvaartnieuws: SIA wil dat 76 piloten opstappen

Ook in Azië begint men de crisis nu echt te voelen en heeft men steeds vaker een overschot aan piloten. Helaas weer minder banen voor piloten..

Singapore Airlines kampt met een overschot aan piloten en heeft daarom aan 76 van hen gevraagd op te stappen, nog voordat hun contract afloopt. Dit heeft de maatschappij in Singapore woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf, financieel en organisatorisch een van de meeste solide luchtvaartmaatschappijen ter wereld, voelt nu toch ook de gevolgen van de economische crisis.

Nu.nl: Rechter tikt bank op de vingers

Klanten niet juist voorgelicht over hoge risico's! Hopelijk zal in onze zaak de rechter dit ook besluiten, laat het een voorbeeld zijn. Sluit je nu nog aan bij ons, het is nog niet te laat, en claim je schade!

SNS Bank heeft klanten die belegden in bepaalde buitenlandse beleggingsinstellingen onvoldoende geïnformeerd over de hoge risico's die daaraan waren verbonden. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland woensdag geoordeeld.

Cartoon

Antwoord van de bank op onze acties...

Jakarta Post: Minder buitenlandse piloten

Ook in Indonesië gaat de overheid het land "dichttimmeren voor buitenlandse piloten". Ons vermoeden is dat de nieuwe eis weinig met veiligheid, en meer met hun eigen nieuwe vliegscholen te doen heeft.
Daarbij hebben we onlangs vernomen dat deze nieuwe eis enkel het begin is, en op korte termijn de eis nog hoger zal worden. Dit laatste wil men echter nog niet bevestigen.

NOS: PvdA wil regeling werkloze piloten

Tweede Kamerlid A. Kuiken gaat vanmiddag kamervragen stellen.

Vliegschulden op BNN Radio 1

Een van onze actievoerders aan het woord bij BNN Radio 1! Luister hier het verhaal terug (op 38:35)

http://www.radio1.nl/terugluisteren/tijd?terugluisteren_dag=2013-01-16&terugluisteren_hour=20

Vliegschulden in verschillende media

Jan Cocheret: Word Piloot

De situatie nog eens goed uitgelegd door Jan Cocheret!

NOS Op 3: Kim Ploum

Hier komt ons standpunt goed naar voren! Fantastisch stuk van NOS op 3! Bedankt Kim dat je je verhaal wilde doen, dapper.

http://nos.nl/op3/uitzending/6578-nos-op-3-10-januari-2013.html

Metro: ABN hartje Piloten

Geinig stukje.

Pagina's